MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delflandprijs 2023 voor Michel van Ruijven

12 april 2023. De Midden-Delflandprijs 2023 gaat naar Michel van Ruijven uit Schipluiden voor zijn niet aflatende betrokkenheid en inzet voor de Midden-Delfland Vereniging (MDV) en het Midden-Delflandgebied.

De prestigieuze prijs werd dinsdagavond 11 april uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging. Michel kreeg het bijbehorende kunstwerkje, de ‘kievit’ gemaakt door keramiste Tineke van Gils, overhandigd door voorzitter Koos Karssen.

Midden-Delflandprijs 2023 voor Mischel van Ruijven - 12 april 2023
Op de foto v.l.n.r: Michels dochter Marije, Michel van Ruijven en Koos Karssen. Foto Martin Visser.

Fietsroutes

Onvermoeibare coördinator en gids van themawandelingen, bedenker van fietsroutes, voorzitter van de werkgroepen Paden en Bomen en oud-bestuurslid: je kunt Michel van Ruijven gerust een oer-MDV’er noemen. Als enthousiast fietser en kenner van het Midden-Delflandgebied initieerde hij de Boerderijenfietsroute (2019), het fietsboekje Kethel, Kandelaar en andere kernen (2021), de Kunst- en Cultuurhistorische fietsroute Midden-Delfland (2017) en de Fietsroute Levend Landschap (2022). Hij zet zich in voor het behoud van beschermwaardige bomen. Ook is Michel betrokken bij het Bezoekerscentrum Midden-Delfland. Kortom, dat hij de tweejaarlijkse prijs een keer zou ‘winnen’, kon eigenlijk geen verrassing meer zijn!

‘Ik ben misschien als voorzitter het gezicht van de werkgroepen Paden en Bomen, maar we doen het sámen’, was de reactie van Michel.

Midden-Delflandprijs sinds 1997

De Midden-Delflandprijs is in 1997 ingesteld door het MDV-bestuur bij het afscheid van Frits van Ooststroom die vanaf de oprichting in 1977 zich voor de vereniging heeft ingezet als o.a. secretaris en penningmeester. De prijs wordt toegekend aan een vrouw of man die zich met overtuiging inzet voor behoud, verbetering en/of bescherming van het Midden-Delflandgebied. De vorige winnaar was bomenman Piet van der Eijk.

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging, 12 april 2023.

12 april 2023