MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Nieuw tijdelijk wandelpad door de Dijkpolder

1 februari 2023. Een aanrader, de Vliegende Wandelpaden van Agrarische Natuurvereniging Vockestaert! Ontdek dankzij onze gastvrije boeren steeds weer een andere route door het boerenland van Midden-Delfland, waar je normaal gesproken niet komt. Dit keer een klein rondje door de Dijkpolder in Maasland (5,4 km). Wacht niet te lang, een deel van de wandeling is vanwege het broedseizoen toegankelijk t/m dinsdag 28 februari.

Vliegend wandelpad Dijkpolder t/m 28 februari 2023
Wandelen door de polders van Midden-Delfland. Foto Tiny van der Meer.

Vliegende Wandelpaden

Wandelen in Midden-Delfland betekent niet alleen wandelen over verharde paden, maar ook wandelen over stevige graskades en over andere verharde en onverharde dijkjes en paden. En onderweg geniet je van de rust en ruimte van het fraaie landschap. Soms zijn deze wandelingen tijdelijk uitgezet en gaan dwars door boerenland. Dat zijn vliegende wandelpaden. De term ‘vliegend wandelpad’ is ontstaan vanwege het tijdelijke karakter van de wandelingen. Ook de voorzieningen, zoals bruggetjes en loopplanken over sloten om de route door het land mogelijk te maken, ‘vliegen’ in tijd en plaats. De vliegende wandelpaden worden mede mogelijk gemaakt door het Groenfonds Midden-Delfland.

Vliegend wandelpad Dijkpolder t/m 28 februari 2023

Op avontuur door de polder

Al wandelend over een Vliegend Wandelpad kun je zomaar oog in oog komen te staan met een koe, of moet je soms even wachten op een groepje schapen voor je verder kunt. Er kunnen ook andere dieren en vogels worden gespot. Je wandelt over bruggetjes en hekjes, op het terrein van de gastvrije boer. Ieder seizoen en iedere dag geeft de boerennatuur weer andere kleuren en geuren. Dus wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in de polder!

Wandelaars zijn vrij om de wandeling op eigen gelegenheid te lopen. Maar er zijn wel een paar aandachtspunten. Zo zijn honden niet toegestaan en vragen wij u zich aan de route te houden. De route en meer informatie vindt u via https://www.vockestaert.nl/diensten/recreatie-2/wandelen/

Bron: Persbericht Vockestaert 1 februari 2023.

01 februari 2023