MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden

10 mei 2023. Op de landelijke Dag van het Kasteel besteedt Stichting Beleving Kasteel Keenenburg volop aandacht aan de archeologie, historie en verhalen van kasteel Keenenburg in het kader van de komende herinrichting van de kasteeltuin en de bouw van de Hof van Keenenburg. Van 11:00-16:00 uur zijn er diverse activiteiten in de kasteeltuin (en naastliggende kas) en in Museum Het Tramstation.

Dag van het kasteel - programma

Beleving Keenenburg Schipluiden

Het geheim van kasteel Keenenburg

Kasteel Keenenburg

Kasteel Keenenburg stamt uit de 15e eeuw en domineerde eeuwenlang het gezicht van Schipluiden, totdat het in de 18e eeuw werd afgebroken. In de periode 1976-1989 werd de fundering van het kasteel voor een groot deel opgegraven. Het torentje van de hoofdburcht is gereconstrueerd en kun je komen bekijken. Door middel van een kijkglas kun je zien hoe het kasteel er heeft uitgezien.

Dag van het Kasteel - Kijkglas - 10 mei 2023
Kom kijken door het kijkglas naar het heropgebouwde torentje en ervaar de grootte van het kasteel met behulp van de contourlijnen.

In Museum Het Tramstation is vondstmateriaal van het kasteel te bekijken en wordt op banners het verhaal verteld van de Keenenburg en de relatie tot het water. Er zijn rondleidingen en er wordt informatie gegeven over de plannen voor de herinrichting van het kasteelterrein. Met behulp van een VR bril kun je ervaren hoe het kasteel eruit zag en bekijk je enkele kamers van het kasteel. Daarnaast is er muziek, een historische proeverij en diverse kinderactiviteiten.

Dag van het Kasteel - Kijkglas - 10 mei 2023
Kasteel Keenenburg getekend door Roeland Roghman in 1646/1647.

Bron: Website Dag van het kasteel en website Kasteel keenenburg.

24 mei 2023