Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland vereniging: Mijlpaal van 200e Midden-Delfkrant

18 december 2023. Sinds 1977 verschijnt de Midden-Delfkrant, het kwartaalmagazine van de Midden-Delfland Vereniging. Nu het jaar er bijna op zit, valt nummer 200 op de mat. ‘Het past mij als voorzitter om chapeau te zeggen tegen de huidige redactie, en alle redacties uit het verleden. Zij zijn erin geslaagd de boodschap van het Midden-Delflandgebied nummer na nummer helder en aantrekkelijk op tafel te leggen’, aldus Koos Karssen.

In maart 1977 verscheen de allereerste krant, met dank aan o.a. Frits van Ooststroom en nog steeds actief. Sinds 1991 komt de krant uit als kwartaalmagazine, sinds 2001 - toen de eerste special verscheen - in kleur. Anno 2023 wordt de 7-koppige redactie, allen vrijwilligers, aangevoerd door Pia van Oord.

200e Midden-Delfkrant - 18 december 2023
Het bestuur trakteerde de redactie op een feesttaart. Foto Marjanne Zuijderwijk

Thema-avond Schiedam Kethel

Koos Karssen onderstreept het belang van de special van 2023: Dilemma’s & Midden-Delfland. In dit themanummer draait alles om de moeilijke keuzes voor de toekomst van het prachtige poldergebied.

Voortbordurend hierop vindt maandag 29 januari een thema- avond plaats. Centraal staat de vraag: hoe zorgen we dat de ruimtelijke en landschappelijke kwaliteiten van Midden-Delfland bij noodzakelijke veranderingen overeind blijven? Gastspreker is landschapsarchitect Eric Luiten. Daarna volgt een (panel)discussie in interactie met de zaal. Er is ook een groene informatiemarkt. Locatie: Dorpskerk Kethel (Noordeinde 10, 3121 KG Schiedam). Iedereen is welkom, svp wel aanmelden via secretaraat@middendelflandvereniging.nl. Meer info op www.middendelflandvereniging.nl.

25 jaar Midden-Delfland Dag

Een ander hoogtepunt was de Midden-Delfland Dag op 17 juni in Vlaardingen, Schipluiden en langs de Oostgaag. In 2024 op zaterdag 15 juni wordt het extra feestelijk vanwege het 25e jubileumjaar.

Wandelliefhebbers komen aan hun trekken met 15 nieuwe middellange wandelingen in Midden-Delfland. De routes tussen 8 en 16 km zijn te downloaden vanaf de MDV-site. DSW Zorgverzekeraar en Brasserie De Schie zijn de nieuwste partners. Michel van Ruijven, o.a. maker van fietsroutes, kreeg de Midden-Delflandprijs voor zijn niet aflatende inzet en betrokkenheid. De plotselinge dood van bestuurslid Jan Robberegt in oktober dompelde de vereniging echter in rouw.

Small Five van Delfland, stadsbijeenkomst Overschie

De vrijwilliggers van de diverse werkgroepen weren zich op veel fronten. Woensdagavond 31 januari geeft Ronald Bakkum, adviseur biodiversiteit bij het hoogheemraadschap, in verenigingsgebouw de Koe in Schipluiden een lezing over de Small Five van Delfland. Maandagavond 18 maart vindt in Overschie de volgende stadsbijeenkomst plaats, onder het motto: de Midden-Delfland Vereniging komt naar je toe!

200e Midden-Delfkrant - 18 december 2023
Nummer 200 naast de feesttaart. Foto Marjanne Zuijderwijk.

Leden werven leden

De vereniging (ruim 3000 leden) verheugt zich in een groeiend ledental. Want hoe meer leden, des te sterker staat ze om op te komen voor het mooie maar o zo kwetsbare gebied. Onder het motto ‘leden werven leden’ start het bestuur daarom in het nieuwe jaar een actie.

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging 18 december 2023.

18 december 2023