Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Feest bij EnergieC: zonnedak Post-Kogeko aangesloten op het elektriciteitsnetwerk

1 oktober 2023. Energiecoöperatie EnergieC Midden-Delfland bestaat vijf jaar en vierde dit met de officiële inschakeling van het vierde dak, de 820 zonnepanelen op de Post-Kogeko sporthal in Schipluiden. Met dit project verdubbelde de energieopbrengst van deze coöperatie in één klap! Matthijs Beke opende de bijeenkomst aan de Tiendweg in Schipluiden met een kort overzicht van de coöperatie. Wethouder Melanie Ruijsbroek sprak over het belang van de activiteiten van EnergieC in het kader van de energietransitie en de ambitie van de gemeente Midden-Delfland om in 2050 aardgasvrij te willen zijn.

EnergieC vijf jaar - 1 oktober 2023
De Post Kogeko sporthal aan de Tiendweg in Schipluiden.

Samen met enkele kinderen werd de symbolische inschakeling van de zonnepanelen uitgevoerd. De panelen leveren overigens al vanaf 15 juli 2023 energie aan het elektriciteitsnetwerk met een verwachte opbrengst van ca. 300 MWh, goed voor ca. 100 huishoudens. Na afloop was er in de kantine van VV Schipluiden een energiemarkt met de energiecoaches. De kennis van de aanwezigen werd getoetst met de quiz over 5 jaar EnergieC, opgericht 2 oktober 2018.

EnergieC vijf jaar - 1 oktober 2023

02 oktober 2023