Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Muzikaal natuurtalent brengt Buitenplaats De Tempel tot leven op 7 en 8 oktober

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

22 september 2023. In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. Beleef jazz op een jachtslot, Mozart in een fort of blazers in het bos. Buitenplaats De Tempel is een van de cultuurhistorische locaties waar in de tuinen een uiteenlopend muzikaal programma wordt aangeboden. Kaarten zijn te koop via nm.nl/kamermuziekfestival.

NMF Kamermuziekfestival
Kamermuziekfestival. Foto Marco Borggreve.

Op zaterdag brengt het muziekcollectief De Bezetting Speelt op twee plekken in de tuinen muziek ten gehore. Zij zijn geworteld in het historische Delfshaven. Na ontvangst loop je voor een korte wandeling naar de eerste muzieklocatie, de oude Chinese theekoepel. Vrijwillige boswachters lichten onderweg de locatie toe. Na het eerste optreden wordt de wandeling vervolgd. In de voortuin van dit groene Rijksmonument vindt vervolgens een tweede optreden plaats. Op zondag is het podium voor het getalenteerde Edson Ensemble uit Amsterdam. De kamermuziekconcerten vinden plaats op 7 en 8 oktober, vertrek voor de bijbehorende wandeling is vanaf de hoofdparkeerplaats aan de West-Abtspolderseweg in Rotterdam. De tuinen van buitenplaats De Tempel worden sinds 2021 door Natuurmonumenten beheerd.

Over het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen. In totaal zijn er ruim zestig optredens. Van schemerconcerten in een natuurlijk amfitheater bij Landgoed Haarzuilens, tot een kinderconcert in de Koeienzaal of muzikale wandelingen over Buitenplaats De Tempel. En van swingende rhythm ‘n blues in een oude hoeve op de Veluwe, tot intieme strijkensembles bovenop een berg in een kluizenaarswoning, uitkijkend over het Geuldal.

NMF Kamermuziekfestival
Theekoepel De Tempel. Rotterdam. Foto Natuurmonumenten.

Boswachters van Natuurmonumenten vertellen ter plaatse over de unieke gebouwen en het omringende landschap, terwijl de muziek het verhaal vertelt van de soms eeuwenoude instrumenten. Veel deelnemende musici, onder wie Nino Gvetadze, Adinda van Delft, Rembrandt Frerichs, Merel Vercammen, Judith van der Klip, het Dudok Quartet en de gebroeders Spronk, bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).

Voor het volledige programma, details van de muzikale wandeling op De Tempel en het reserveren van kaarten zie nm.nl/kamermuziekfestival.

Bron: Persbericht Natuurmonumenten 22 september 2023.

25 september 2023