Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg

29 mei 2023. De stichting Beleef Kasteel Keenenburg deed dit jaar voor de eerste keer mee met de landelijke 'Dag van het kasteel'. De stichting heeft als doelstelling het beleefbaar maken van het oude kasteel Keenenburg in Schipluiden. Speerpunten hierbij zijn: bekendheid geven aan de rijke historie en archeologie van het kasteel; het creëren van een centrale ontmoetingsplaats op het kasteelterrein; herinrichting van het kasteelterrein vanuit burgerparticipatie; het visualiseren van de hoofdburcht. Tientallen bezoekers lieten zich informeren en namen deel aan de rondleidingen. De kinderen kwamen vooral om te knutselen of spelen op het opblaaskasteel. De folkgroep van Ko Arkesteijn zorgde voor sfeervolle muziek.

Dag van kasteel Keenenburg

Dag van het kasteel Keenenburg - 29 mei 2023
In de kasteeltuin oude muziek, springkussen, knutselen en informatie over de mogelijke bestemming van deze locatie.

Dag van het kasteel Keenenburg - 29 mei 2023
Kasteel Keenenburg nabouwen met suikerklontjes.

Dag van het kasteel Keenenburg - 29 mei 2023
Informatie over de beleving van kasteel Keenenburg.

Dag van het kasteel Keenenburg - 29 mei 2023
Door het kijkglas beleef je de afmeting van de Keenenburg.

Dag van het kasteel Keenenburg - 29 mei 2023
In het Museum Het Tramstation de Keenenburg beleven in Virtual Reality.


Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden

10 mei 2023. Op de landelijke Dag van het Kasteel besteedt Stichting Beleving Kasteel Keenenburg volop aandacht aan de archeologie, historie en verhalen van kasteel Keenenburg in het kader van de komende herinrichting van de kasteeltuin en de bouw van de Hof van Keenenburg. Van 11:00-16:00 uur zijn er diverse activiteiten in de kasteeltuin (en naastliggende kas) en in Museum Het Tramstation.

Dag van het kasteel - programma

Beleving Keenenburg Schipluiden

Het geheim van kasteel Keenenburg

Kasteel Keenenburg

Kasteel Keenenburg stamt uit de 15e eeuw en domineerde eeuwenlang het gezicht van Schipluiden, totdat het in de 18e eeuw werd afgebroken. In de periode 1976-1989 werd de fundering van het kasteel voor een groot deel opgegraven. Het torentje van de hoofdburcht is gereconstrueerd en kun je komen bekijken. Door middel van een kijkglas kun je zien hoe het kasteel er heeft uitgezien.

Dag van het Kasteel - Kijkglas - 10 mei 2023
Kom kijken door het kijkglas naar het heropgebouwde torentje en ervaar de grootte van het kasteel met behulp van de contourlijnen.

In Museum Het Tramstation is vondstmateriaal van het kasteel te bekijken en wordt op banners het verhaal verteld van de Keenenburg en de relatie tot het water. Er zijn rondleidingen en er wordt informatie gegeven over de plannen voor de herinrichting van het kasteelterrein. Met behulp van een VR bril kun je ervaren hoe het kasteel eruit zag en bekijk je enkele kamers van het kasteel. Daarnaast is er muziek, een historische proeverij en diverse kinderactiviteiten.

Dag van het Kasteel - Kijkglas - 10 mei 2023
Kasteel Keenenburg getekend door Roeland Roghman in 1646/1647.

Bron: Website Dag van het kasteel en website Kasteel keenenburg.

30 mei 2023