Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!

2 maart 2023. De winter is nog niet voorbij, maar de Midden-Delfland Vereniging kan niet wachten tot de lente en een nieuw seizoen vol activiteiten beginnen. Maandag 13 maart vindt een thema-avond plaats met de focus op bewoners van Rijswijk/RijswijkBuiten e.o. voor wie het open groene Midden-Delflandgebied nog tamelijk onbekend is. Terwijl het zo dichtbij aan hun voeten ligt en waar je dichtbij de stad even helemaal weg kan zijn. Deze bijeenkomst is in het net geopende Van der Valk Hotel Delft A4 (Peuldreef 3, Den Hoorn), sinds november MDV Partner en daarmee sponsor van de vereniging.

Poster

Rijswijk Buiten
Rijswijk Buiten. Foto MDV.

Iedereen, lid of geen lid, is welkom vanaf 19.30u. ‘De toegang is vrij, wij trakteren’, aldus voorzitter Koos Karssen die om 20u de aftrap geeft en iets zal vertellen over de vereniging. ‘Opgericht in maart 1977 zetten we ons dus al 45 jaar in voor behoud en versterking van het mooie maar tegelijk kwetsbare gebied, dat immers midden in het meest verstedelijkte deel van de Randstad ligt. Zo zit er een zienswijze/bezwaarschrift in de pijplijn, samen met andere groene clubs, tegen de toekomstplannen van Rotterdam The Hague Airport.’

Rijswijk Buiten
Rijswijk Buiten - Warmoestuin. Foto MDV.

Gastspreker Elly Herbschleb, natuurgids bij IVN Delft, vertelt over het Rijswijkse groen (de landgoederenzone, Elsenburgerbos, Wilhelminapark) en natuur en landschap van Midden-Delfland. Fiets-, wandel- en vaarroutes liggen verder klaar om mee te nemen.

Programma

19.30 uur Inloop met koffie/thee.
20.00 uur Midden-Delfland Vereniging. Voorzitter Koos Karssen vertelt over doel en activiteiten van de vereniging.
20.30 uur Korte presentatie van de eigenaars van Van der Valk Hotel Delft A4.
20.40 uur Een drankje tijdens de pauze.
21.00 uur Presentatie Elly Herbschleb, natuurgids IVN Delft. In Rijswijk is een prachtige landgoederenzone aan de Haagse kant en aan de Delftse kant een brede groene strook met o.a het Elsenburgenbos en het Wilhelminapark, met daarin de mooie natuurtuin. Elly vertelt over het Rijswijkse Groen met extra aandacht voor de natuur en het landschap aan de zijde van het Midden-Delflandgebied ten zuidwesten van de gemeente.
21.40 uur Afsluiting met een drankje.

Thematochten

De werkgroep Paden organiseert weer thematochten op elke eerste zaterdagmiddag van de maanden april-juni en september-november. Op zaterdag 1 april (geen grap) is er een molenfietstocht vanaf molen De Korpershoek in Schipluiden, gids is molenaar Hans van Leeuwen. Begin mei is er een vogelexcursie met vogelaars John Kleijweg en Michel Kuijpers en in juni de vaste boerderijenfietstocht met boerderijenkenner Frits van Ooststroom.

Midden-Delfland Dag

Om alvast te noteren: zaterdag 17 juni is het Midden-Delfland Dag in Schipluiden/Maasland, van Rijksstraatweg tot en met Oostgaag, en Vlaardingen (o.a. Broekpolder/Klauterwoud/Masamuda, Stadslandbouw Van Ruytenburch, kanovereniging Natsec, Melkmuseum de Zonnehoeve). Het thema is Midden-Delfland zegt het met groen. Zowel op land als op het water vinden activiteiten plaats.

Broekpolder Klauterwoud
Broekpolder Klauterwoud - het boomstammenschuitje. Foto MDV.

Themanummer

Kijk voor meer informatie op www.middendelflandvereniging.nl. En hoe groter de vereniging, hoe sterker ze staat. Al vanaf € 5 p.j. kun je steunlid worden. Voor amper € 2 per mnd of € 21,50 p.j. ben je volledig lid en ontvang je 4x de Midden-Delfkrant, het verenigingsmagazine. Dit najaar komt er een dik themanummer uit.

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging 2 maart 2023.

02 maart 2023