Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder

29 april 2023. Op deze zonnige zaterdag wisten veel mensen deze biologische boerderij van de familie Van der Kooij aan de Broekpolderweg te vinden. In een ontspannen sfeer konden de stallen en het jongvee worden bekeken. De meeste koeien, de blaarkoppen, liepen buiten. Voor kinderen waren er diverse activiteiten georganiseerd, zoals het schaapknutselen en ponyrijden. Het speuren naar weidevogels en de excursie naar de naastliggende eendenkooi waren populair. In de boerderijwinkel kon men onder andere melkproducten en vlees van eigen koeien kopen.

Met Vockestaert de Boer op - 29 april 2023

Met Vockestaert de Boer op - 29 april 2023

Met Vockestaert de Boer op - 29 april 2023

Met Vockestaert de Boer op - 29 april 2023

Met Vockestaert de Boer op - 29 april 2023
De knutselhoek; enkele koeien zijn in de stal gebleven.

Met Vockestaert de Boer op - 29 april 2023
Blaarkoppen in het weiland naast de boerderij; op de achtergrond de eendenkooi Het Aalkeetbuiten.


Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april

19 april 2023. Weer eens een kijkje nemen op een boerenerf? Met een gids de historische eendenkooi bekijken of weidevogels spotten? Dieren aaien en zuivel van eigen koeien proeven? Dit en nog veel meer kan tijdens 'Met Vockestaert de Boer op' bij Hoeve Rust-hoff in Maasland.

Met Vockestaert de boer op - 29 april 2023
Gusta en Jeroen van der Kooij van Hoeve Rust-hoff. Foto Vockestaert.

Met als thema ‘Midden-Delfland zegt het met groen’ organiseert Agrarische Natuurvereniging ook dit jaar weer een gezellige en interessante 'Met Vockestaert de Boer op' voor jong en oud. Dit keer op het bedrijf van Jeroen en Gusta van der Kooij. Op zaterdag 29 april stellen zij hun boerderij aan de Broekpolderweg 3 in Maasland open, van 11.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis!

Veel (kinder)activiteiten

Op de boerderij kunnen de koeien, melkrobot en boerderijwinkel bekeken worden. Er wordt een zuivelproeverij georganiseerd om de producten van de zelf verwerkte melk van de Blaarkoppen te proeven. Een ijsje van eigen zuivel mag daarbij natuurlijk niet ontbreken en bieden wij gratis aan. Voor kinderen is er o.a. een boerderijquiz, waarmee een heus 'boerderijbewijs' gehaald kan worden en er kan geknutseld worden. Natuurlijk kun je de boer en boerin alles vragen wat je wilt weten over het boerenbedrijf.

Met Vockestaert de boer op - 29 april 2023
Een van de zogenoemde vangpijpen van de eendenkooi. Foto HGr.

Op excursie

De nabij gelegen eeuwenoude eendenkooi van Natuurmonumenten is deze dag ook te bezoeken. Een uitgelezen kans om meer te horen over de werking en de geschiedenis van dit cultuurhistorische en typisch Nederlandse fenomeen. Of je kan op met een wagen mee een stukje het land in om weidevogels en -nesten te spotten. Beide excursies zijn ook erg leuk en leerzaam voor kinderen. Er geldt per keer wel een maximaal aantal deelnemers, dus wees er op tijd bij! Op www.vockestaert.nl staat meer informatie, ook over de vertrektijden van de excursies.

Met Vockestaert de boer op - 29 april 2023

Bron: Persbericht ANV Vockestaert, 19 april 2023.

02 januari 2024