Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Dubbeltentoonstelling over kasteel Keenenburg in Museum Het Tramstation Schipluiden

2 februari 2023. De nieuwe tentoonstelling in Museum Het Tramstation is op 2 februari 2023 geopend door Melanie Oderwald-Ruijsbroek, wethouder van Cultuur van de gemeente Midden-Delfland. De tentoonstelling geeft inzicht in de relatie van de Keenenburg met het water en geeft daarnaast een kijk op de bewerkte archeologische vondsten van dit kasteel. Vorig jaar al verscheen in het Historisch Jaarboek Schipluiden en in een aparte brochure een artikel over de band van de Keenenburg - een echte waterburcht - met het water. De tentoonstelling is inmiddels beëindigd maar nog virtueel beleefd worden met onderstaande video.

De opening

Opening dubbeltentoonstelling Keenenburg - 2 februari 2023
Aandacht voor de vitrine met tabakspijpen.

Opening dubbeltentoonstelling Keenenburg - 2 februari 2023
De openingshandeling, het bijkleuren van een gerestaureerde pot, werd verricht door Melanie Oderwald-Ruijsbroek, wethouder Cultuur.

In zes banners wordt in het museum Keenenburg en het water in beeld gebracht en toegelicht. Het tweede deel van de tentoonstelling geeft een blik op de bewerking van de vondsten van het kasteel die door een vaste groep vrijwilligers. Voor het eerst worden van de Keenenburg belangrijke delen van de collectie leer, bot en metaal getoond, aangevuld met glaswerk, aardewerk, tabakspijpen en aansprekend beeldmateriaal. De vrijwilligers hebben zelf de vitrines ingericht, waardoor de uitstalling zeer gevarieerd is geworden.

Opening dubbeltentoonstelling Keenenburg - 2 februari 2023
Overzicht van de tentoonstelling met de vitrines met botmateriaal, metaal en leder.

De dubbeltentoonstelling ‘Relatie van de Keenenburg met het water en een kijk op de bewerkte vondsten van dit kasteel’ duurt nog tot eind juli 2023.

Openingstijden van Museum Het Tramstation: woensdag, zaterdag en eerste zondag van de maand van 14.00-16.00 uur. De toegang is gratis.

Opening dubbeltentoonstelling Keenenburg - 2 februari 2023
Kasteel Keenenburg in 1728.

Bron: Persbericht Museum Het Tramstation Schipluiden, 31 januari 2023.

28 september 2023